Bu süreçteki sorunlarımızı ve ihtiyaçlarımızı bir ekip toplantısında konuştuk.
Bu filmin afişi sizin desteklerinizle eksikliklerini giderecek. İlk halini görmek bile istemezsiniz.
Ahmet sevgilisi Beyza’yla buluşacağı sırada Beyza’dan iki tane olduğunu fark eder.
Ahmet sahilde sevgilisi Beyza’yla buluşacaktır. Sahilde yürürken sevgilisini başka bir adamla birlikte görür. Gider karşılarına dikilir. Ahmet hesap sormak istemektedir fakat sevgilisi onu tanımıyordur. Ahmet koşmaya başlar.
Filmimizin hikayesi biriciklik teması üzerine inşa edilmiştir. Bu soyut tema metaforlar üzerinden anlatılmayıp kurduğumuz evrenin içerisine bir kadından iki tane birden yerleştirilerek somut bir anlatı tercih edilmiştir. Üstelik ilk bakışta kahramanın biricikliğiyle alakasız görünen bu durum, kahramanın kadınlardan birinin sevgilisi olmasıyla asıl çatışmayı kurmuştur. Sevgilisinin biricik olmaması, kahramanın biricikliğini elinden almıştır. Bu hikaye kahramanın biricikliğini elde etmesini anlatmaktadır.
Film kendine kuralları pek de farklı olmayan yeni bir evren kurmuştur. Tek farkı bu evrende bir insanın aynısından bir daha olmasıdır. Tıpkı hikayenin kahramanı gibi seyircinin de ilk başta bu evreni yadırgaması ve kafasında soru işaretlerinin oluşması kaçınılmazdır. Fakat bu soru işaretleriyle seyircide merak uyandırmak ve seyirciyi filme bağlamak hedeflenmiştir. Daha sonrasında kahramanın işbu yeni dünya içerisinde hareket etmesi ve çatışmayla yüzleşmesiyle hem kahramanın hem de seyircinin yeni dünyayı anlaması amaçlanmıştır. Bu şekilde seyircinin bulmacayı çözerek filme dahil edilmesi ve daha çok bağlanması istenilmiştir.
Burada çekmek amacıyla yola çıkmış olduğumuz AYNI isimli kısa filmimizin sorunlarını dile getirdik. Bu noktada siz değerli sanatseverlerin desteğine başvuruyoruz. Filmimizin absürt bir dünyası var ve insanın iç meselelerini konu alıyor. Fakat bu soyut bir anlatım değil. Görünür hikayede gayet akıcı bir anlatım var. Ve bu hikaye seyirciyi kendine bağlayabilecek şekilde klasik anlatı esasları dikkate alınarak, kahramanın yolculuğu ve arketiplerden yararlanılarak oluşturuldu. Tabii bir alt metin ve teması mevcut. Bunları filmi izlediğinde seyircinin yorumuna ve hayal gücüne bırakıyoruz. Absürt bir dünyanın varlığından ve köy filmi çekmediğimizden ötürü ne bakanlıktan ne de diğer destek platformlarından destek alabildik. Biz de bir kere girdik bu yola diyerek filmi kendi imkanlarımızla çekmeye karar verdik. Siz de takdir edersiniz ki imkanlarımız kısıtlı, sinema sektörü pahalı. Projenin detaylarını paylaşıyoruz. Şayet projeye inancınız oluşursa bize destek olmanızı temenni ediyoruz. Sağlıkla kalın, sanatla kalın.
Senarist & Yönetmen – safa murat
Çeşitli medya akademilerinde senaryo başta olmak üzere sektörün her alanına ilişkin eğitimler aldı. Kısa filmlerde sesçilik yaptı. Sosyal medya içerikleri ve tanıtım filmleri çekti. Bir süre seslendirme ve dublaj işleriyle uğraştı. “Aynı” yönetmenin ilk kısa filmi olacak.
Yardımcı Yönetmen – duha enes baş
10 yıl boyunca reklam sektöründe yönetici ve proje danışmanı olarak görev aldı. Daha sonrasında sinema alanında yardımcı yönetmenlik ve senaryo geliştirme ekiplerinde çalıştı. Son olarak bir uluslararası kısa film festivalinde etkinlik koordinatörü olarak görev aldı.
Uygulayıcı Yapımcı – çamran azizoğlu
Birçok reklam, klip, tanıtım filmi yazıp, yönetti. Birçok kısa filmin uygulayıcı yapımcılığını yaptı. Tepetaklak ve Tepetaklak Cinayet adında iki kısa film çekti. Tepetaklak Cinayet’le birçok festivalden ödül aldı. Şimdilerde yeni kısa filmi Kravat’a hazırlanıyor.
Görüntü Yönetmeni – ethem günhan
Marmara Üniversitesi GSF Film Görüntüsü bölümünde eğitim aldı. Sektörde kamera asistanlığı yaptı. Birçok reklam ve kısa filmin görüntü yönetmenliğini yaptı/yapıyor. Kendi prodüksiyon işlerinin neredeyse tüm süreçlerine hâkim bir şekilde, özellikle çekim, kurgu ve renk süreçlerini kendi yönetiyor.
Proje Yapım Takvimi
AYNI PROJE YAPIM TAKVİMİ | |
YAPIM AŞAMASI | TARİH |
ÖN YAPIM (ÖN GÖRÜŞMELER, PROVALAR, REKKELER VS.) | 02-16 Mayıs 2022 |
YAPIM | 17-18 Mayıs 2022 |
POST | 20 Mayıs - 20 Haziran 2022 |
Gönderilmesi Planlanan Bazı Festivaller
YURTDIŞI FESTİVALLER
YURTİÇİ FESTİVALLER
19.05.2022
19.05.2022
16.05.2022
16.05.2022
16.05.2022
3.05.2022
1.05.2022
30.04.2022
29.04.2022
29.04.2022
29.04.2022
29.04.2022
29.04.2022
29.04.2022
Projenin ilk yorumunu yapmaya ne dersin?