Modern kadının büyük şehirlerde yaşadığı sorunları hayal dünyası üzerinden mizah ve müzik yoluyla dile getirdiğimiz keyifli bir komedi internet dizisi.Film & Fotoğraf
Günümüzde modern kadının büyük şehirlerde yaşadığı sorunları MİZAH ve MÜZİK yoluyla dile getirmek istedim. Kadının doğumundan itibaren ailesi, çevresi tarafından yaşadığı baskı ve cinsiyetçilik olguları ile kendisini bastırması ve kendi benliğiyle tanışamaması durumu çoğu kadında görülen sıradan bir durum haline gelmiştir. Hikayede ana karakterimizin çocukluğunda yaşadığı travmatik sıkıntılara rağmen 30 yaşına geldiğinde kendini tanıma ve kendi ayakları üstünde durma çabasını karakterimizin OPTİMİSTİK HAYAL DÜNYASI ile dile getirdim. Sürekli kameraya bakıp seyirciyle göz teması kurarak yaptığı konuşmalar, söylediği şarkılar seyirciyi akıştan uzaklaştırıp yabancılaştırarak hikayedeki trajikomik durumları dışardan bir göz olarak algılamasını sağlamaktadır.
Doğma büyüme İzmirli olan Ceren, aşırı kontrolcü bir baba ve onun yancısı bir annenin tek çocuğudur. Otorite olan babanın yüzü hiç gözükmemektedir. Korkutucu derecede despot olanın babanın hayatında kontrol edemediği tek şey Ceren’in cinsiyeti olmuştur. Erkek olmasını istemesine rağmen kız çocuğu olmuştur, Ceren bu sebepten babasının ona karşı hep öfkeli olduğunu düşünmektedir. Ceren’i de biraz erkek gibi yetiştirmişlerdir.
Okul hayatını, arkadaşlarını, kıyafetlerini, yiyeceklerini, sözlerini, davranışlarını anne ve babası belirlemiş, Ceren’e pek söz hakkı tanımamışlardır. Ergenlik dönemlerinde asi bir tavır almaya başlayan Ceren, babasıyla okumak istediği bölüm hakkında bir tartışma halindeyken hayatının en travmatik anını yaşar. Çok sert olan babası saçlarından tutarak halıya döktüğü şeyi Ceren’e yalatmaya çalışır. Kavga esnasında eline gelen bardağı fırlatan Ceren, babasının tek gözünün kör olmasına sebebiyet verir. Yaşadığı suçluluk duygusunun yanında annesi Ceren’in babasına itaat etmediği için bunları yaşadığına ve yaşattığına inandırır. O günden sonra Ceren senelerce hep ailesine itaat eder.
İstanbul’a taşınırlar, babasının şirketinde yazılımcı olarak çalışmaya başlar. Uygun gördükleri biriyle nişanlanır. Nişanlısını en yakın arkadaşıyla birlikte basmış ancak onları affetmiş ve ilişkisine devam etmektedir. Mutsuz bir hayatı olduğunun farkında değildir. 30. Yaş gününde kimsenin onu kutlamadığını, önemsemediğini ve oraya ait olmadığını fark eder. Dışarı çıkıp içmeye başlar, sarhoş olur. Telefonu çalar ve lisedeki en yakın arkadaşı ile güzel bir telefon konuşması yapar. Ani bir kararla İzmir’e yerleşmeye ve yeni bir hayat kurmaya karar verir. Bundan sonra hayat daha renkli, hareketli ve müzikli olacaktır.
CANSU ŞAHİN KİMDİR?
Cansu Şahin 1991 İzmir doğumludur. Selçuk Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümü mezunudur. Okul yıllarında üniversitesi televizyonu olan ÜNTV’de ve Süha Arın Kısa-ca Film Atölyesinde çalışmıştır. TRT Belgesel’de “Kardeş Kentler” ve “Tadımlık” programlarında gönüllü staj yapmıştır. Üniversite yıllarında birçok kısa film projesinde yer almış, “Unutulmuşlar Adası” belgeselinin ve “Kulis” kurmaca filminin yönetmenliğini yapmıştır. Mezuniyetten sonra “Gece”, “Saklambaç”, “11”, “Karantina” filmlerinde , “Rüzgarın Kalbi” dizisinde ve “Psikopatoloji” , “Neden” TV programlarında görev almıştır.
Filmografi, Gösterim ve Ödüller
- 2012 “Unutulmuşlar Adası” (Belgesel) - Yönetmenlik *25. Aydın Doğan Vakfı, Genç İletişimciler Yarışması, Görsel Dal, Belgesel Dalı, Birincilik Ödülü. 2013 *Süleyman Demirel Üniversitesi, Kısa Film Yarışması, İkincilik Ödülü. 2013 *TRT Belgesel Film Yarışması, Ulusal Amatör Kategori, Kadir Has Üniversitesi Özel Ödülü. 2013 *11. İstanbul Çevre Kısa Film Festivali, Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması, Belgesel Dalı, Üçüncülük Ödülü. 2013 *7. Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali, Belgesel ve Canlandırma Filmleri Yarışması, Jüri Özel Ödülü. 2013 *6. Erciyes Film Festivali, Belgesel Dalı, Finalist. 2013 *20. Adana Altın Koza Film Festivali, Ulusal Öğrenci Filmleri, Belgesel Dalı, Finalist. 2013 *13. Kısa-ca Ulusal Öğrenci Filmleri Festivali, Belgesel Dalı, Finalist. 2013 *8. Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, Belgesel Film Yarışması, Finalist. 2013 - 2013 “Kulis” (Kurmaca Kısa Film) - Yönetmenlik *13.Kısa-ca Ulusal Öğrenci Filmleri Festivali, Kurmaca Dalı, Finalist. 2013 *10. Kar Film Festivali, Katılan Filmler. 2014
PROJE DESTEK FONU NASIL KULLANILACAK?
Destekçilerimiz tarafından iletilen fonlar
-Ekipman
-Mekan kirası
-Kostüm
-Dekor
-Ulaşım
-Yemek
-Oyuncu
-Set ekibi
-Müzisyen
-Reklam bütçelendirmesi için kullanılacaktır.
BİZE İNANARAK PROJEMİZE DESTEK OLAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.
Haklı gururunu paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsin.
Kitlesel fonlama (işte tam da) bu! Paylaştıkça (misli misli) artar!
Sosyal medya kullanmıyorsan aşağıdaki proje linkini kopyalayıp çevrenle paylaşabilirsin.
Hata
Ödemeni alamadık. Lütfen daha sonra tekrar dene.
Yorum Yap
Yorum Yap
Ne olduğunu Anlamamıza Yardımcı Ol
Neden uygunsuz?
Cevapla
Cevapla
Mesaj Gönder
Uyarı
İşleme devam edebilmek için giriş yapmalısın
Proje destekleme işlemi başarıyla tamamlandı.
Haklı gururunu paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsin.
Kitlesel fonlama (işte tam da) bu! Paylaştıkça (misli misli) artar!
Sosyal medya kullanmıyorsan aşağıdaki proje linkini kopyalayıp çevrenle paylaşabilirsin.
Üzgünüz
Bu fikri daha önce oylamışsın. Diğer projelere oy verip destek olmayı dene!
[]
[]
Uyarı
Fongogo projesi başlatmak üzeresin! Eğer devam etmek istiyorsan "Proje Başlat" butonuna tıkla. Cansuyu kampanyası başlatmak için "Kampanya Başlat" butonuna tıkla!
Projenin ilk yorumunu yapmaya ne dersin?